De Eextahal

Geschreven door Super User op . Gepost in Eextahal

De Eextahal is gebouwd in 1985 aan de Plantsoenlaan 19 te Scheemda. Vanaf het ruime voorterrein met parkeerplaatsen kan men de hoofdingang betreden om via de hal naar de kleedkamers dan wel naar de tribune of het zeer gezellige sportcafe met terras te gaan.

Eextahal.jpg   De Eextahal ingang. Gezien vanaf het parkeerterrein dat voor de hal beschikbaar is.

De sportvloer van de hal heeft een oppervlakte van bijna 1375 m2, oftewel een lengte van 44 meter en een breedte van 31,22 meter. De speelhoogte is 7 meter. Door middel van elektrisch bedienbare scheidingswand is de sporthal in twee afzonderlijk te gebruiken gedeelten van respectievelijk. 1/3 en 2/3 te verdelen.

1375 m2 sportvloer te bereiken vanuit de ingang.   Eextahal int.jpg

Voor bezoekers van [ sport ] evenementen is een vaste tribune met 250 zitplaatsen op de 1e verdieping beschikbaar, die door middel van een trap vanuit de hal te bereiken is. Boven de tribune bevindt zich een reportageruimte van waaruit tevens het licht, geluidsinstallatie en scorebord bedient kan worden.

Image   De tribune die zich op de 1e verdieping bevind en via de trap te bereiken is.

Het complex is voorzien van 6 kleedkamers met doucheruimten en toiletten, Er zijn verder 2 scheidsrechterkamers, een E.H.B.O.-ruimte, een kantoor en voldoende ruimte voor toestellen. Voor bezoekers zijn er in de hal de benodigde toiletten alsmede een garderobe.

In het sfeervol ingerichte sportcafe [ cq. kantine ] met zicht op de sportzaal, kunnen actieve en passieve sportbeoefenaars elkaar ontmoeten, terwijl een deel van de horecaruimte afsluitbaar is door middel van een vouwwand ten behoeve van oa. vergaderingen, verjaardagsfeesten etc.

Het altijd gezellige sportcafe die direct te benaderen is vanuit de hal.  

Verder bevindt zich in het pand SportCafé Scheemda, "Het gezelligste SportCafé van het Oldambt"